diumenge, 17 de desembre del 2017

Els últims invents!

Aquesta setmana hem acabat d'exposar els invents que hem investigat a casa.

L'Idris ha volgut buscar informació sobre els marcadors. Ens ha explicat que "serveixen per comptar els punts d'un partit de futbol, d'un partit de bàsquet... No se sap a quin any es van inventar els marcadors, i tampoc se sap qui els va inventar. En els marcadors antics havien d'anar dibuixant en cartolines per posar els punts. Després hi havia un que anaven girant la cartolina. I després hi ha els marcadors moderns, són marcadors digitals, també n'hi ha a la piscina. En els marcadors moderns hi ha una persona que escriu els punts amb un ordinador".

L'Elias ens ha parlat del rellotge. Ens ha dit que: "els rellotges abans anaven amb sorra. El següent rellotge es deia de cucut, a les hores fa cucut, cucut, cucut... El tercer rellotge era aquest que despertava a la gent".

El Joel ens ha ensenyat un PowerPoint que han fet a casa on ens explica l'invent del vàter. Ens ha dit que: "el vàter es va inventar a una illa, a Greta. Es va fer fa 4000 anys però no sabem qui i es va trobar en un castell. El vàter era un forat i havien d'anar amb els seus amics perquè estaven els forats junts. Aquesta és la reina Isabel i deia que feia molta pudor i no volia anar al vàter i aquest senyor li va fer un vàter per la reina en forma de moble, li va posar una espelma i una tapa. Aquests són més vàter antics i aquests ja són els nostres. Hi ha vàters elèctrics al Japó. El vàter et neteja el cul i tenen llum".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada