dijous, 15 de febrer del 2018

L'àvia de l'Elna ens explica coses sobre Miró

Avui ha vingut a la classe l'àvia de l'Elna, la Mercè. Ha vingut a ensenyar-nos un quadre que té a casa signat pel Joan Miró!!!! Es tracta d'un cartell del concurs centenari d'en Pompeu Fabra i que li va regalar una amiga seva perquè sabia que li agradaria molt.
En aquest dibuix no hi ha color, però hem pogut observar i identificar algun element que ja coneixíem: els estels! També hem recordat que en Miró feia línies gruixudes i primes.

La Mercè, també ens ha explicat moltes coses sobre diferents quadres que ens ha anat ensenyant. En Miró dibuixava i pintava les coses com les veia ell en aquell moment, com aquest autoretrat, que el va fer de dues maneres i en èpoques diferents.
Hem vist també, que dibuixava moltes escales, perquè així s'apropava a la lluna. En aquest quadre també hi ha un gos, i hem pensat que podria ser la Laika. 
A més, la Mercè ens ha explicat que quan en Joan vivia a París, passava tanta gana que al final la fam el feia veure animals estranys i els dibuixava. I li agradaven molt els gats!
I finalment, hem vist aquest quadre on hi va dibuixar moltíssimes constel·lacions. I també hi ha una dona! La veieu?
AQUÍ podreu veure més fotos de com ha anat.
Moltíssimes gràcies Mercè per haver passat aquesta estona amb nosaltres!

3 comentaris:

  1. Moltes gràcies per convidar-me a compartir amb vosaltres les pintures i l'univers de Miró. Vaig notar que us ha agradat molt els treballs que heu fet a classe amb la Lu.
    Segur que sempre el reconeixereu allà on us trobeu les seves obres i en gaudireu.

    ResponElimina
  2. Gràcies a les dues pels vostres comentaris. Ja sabeu que totes les visites que ens feu a l'aula i que ens enriqueixen ens agraden i les gaudim molt!

    ResponElimina