Aquesta setmana hem celebrat el dia internacional de la dona i tota l'escola ha volgut fer un petit homenatge a dones catalanes que han estat pioneres o són famoses en algun àmbit. Així doncs, s'ha parlat de l'Araceli Segarra (alpinista), de la Carme Ruscalleda (cuinera), de la Dolors Aleu i Riera (doctora), de la Joana Raspall (poetessa) entre altres.
Els inventors i les inventores hem conegut a la Josefina Castellví.
És la primera dona catalana que va anar a l'Antàrtida en una expedició internacional. Li agradava molt el mar i tot el que es pogués aprendre sobre aquest, inclòs els animals i les plantes que s'hi poden trobar. Hi van anar 12 persones i estaven allà durant 4 mesos a l'any.
JAN: "Nosaltres vam anar al cosmocaixa i ho vam veure"
MARTÍ: "Us recordeu d'aquella foto que vam portar l'any passat que sortien uns pingüins, que us pensàveu que eren de veritat, doncs allà hi ha una sala on expliquen tot això"
Com ens ha causat curiositat, hem estat mirant com era la base on vivien i investigaven.
Hem estat veient diferents mòduls i diferents plànols.
Aquí és on vivien. Hem vist les parts del mòdul i hem estat interpretant el plànol.
CAMILA: "Que petita"
JAN: "Sembla una casa de la ciutat"
IDRIS: "Hi ha cinc llits però potser hi ha una ratlla perquè vol dir que són lliteres. I és com una casa i una farmàcia juntes"
Aquest és el mòdul dels laboratoris de biologia i de geologia, fotogràfic i meteorològic. També tenien una biblioteca i un magatzem. Tots aquests espais servien per poder estudiar els animals, les plantes, observar el temps, fer fotografies i revelar-les.
IDRIS: "però als animals que trobaven els alimentaven oi?"
ELOI: "sí! perquè no eren dolents!"
MARTINA G.: "i els curaven també"
Dels plànols ens ha cridat l'atenció la línia corba que hi ha a les habitacions i que no ens diuen que són.
Hem explicat que eren portes i que en un plànol els arquitectes les dibuixen així ja que és el dibuix que fa la porta quan l'obrim. Com ens costava una mica entendre-ho, ho hem comprovat amb la porta de la classe, dibuixant amb un guix la trajectòria que fa la porta quan l'obrim al terra.
Ara sí que ho entenem!!!!
Ja veieu que parlar de la Josefina Castellví ha donat molt de sí i ens ha servit per aprendre moltes coses més!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada