divendres, 22 de juny del 2018

Vulcanòlogues i vulcanòlegs

El Pol va portar un llibre sobre volcans on hi sortia una persona com la que veureu al vídeo.
Van sorgir moltes preguntes i vam decidir investigar una mica. Vam descobrir que són vulcanòlogues o vulcanòlegs, els experts en volcans. Com heu pogut veure és una feina molt arriscada i cal una equipació especial. Aquí teniu els comentaris d'alguns nens i nenes:
MAR- No sé si és un senyor o una senyora però es diu vulcanòleg.
LLUC- Treballen per saber si el volcà tremola o no. Tenen una màscara perquè així no se cremin, perquè si se cremen es pot tocar la pell perquè si no es morirà. Si tenen un robot podrien fer que el robot vulcanòleg aguantar-lo.
JAN- Estudien els volcans perquè si algun volcà explota algun dia i és aviat...doncs els vulcanòlegs i les vulcanòlogues avisen a la gent que estan a prop del volcà. Com que l'illa de Hawaii és molt petita si explota un volcà i no arriben a temps de marxar a un altre lloc doncs es poden morir i hi haurà molt poca més gent. I si se li trenca la corda? El vestit és de color de plata.
MARTÍ- Si es deixa anar es podria cremar. Porta una corda.
ASTOR- Que el vulcanòlegs tenen que vigilar que no tremoli molt la terra. Van vestits així perquè si no si es caiguéssin per accident es cremaria els pantalons. Si es cau i no tinguéssi la corda no podria pujar per la corda.
ROGER- Si es trenca la corda se pot cremar. Porta un casc de moto. Si baixa sol, se li pot caure la corda i ell se cau i se crema. Jo tinc paper de plata a casa. serveix per embolicar coses.
ARLET- Que si un volcà explota i la lava va a molts llocs, pues han de marxar molt corrents. També hi ha volcans al mar. Hi ha volcans que només treuen cendra i fum.
MAR- Que potser, que quan el senyor que li estira la corda i fa les fotos potser se li cau la càmera de fer fotos. Potser el plàstic de la finestra és perquè no li entri lava als ulls.
ARLÉS- Que si anés despullat i es cauria es faria molt mal. Si van a la lava i no veuen res, cauen a dins i el casc porta una finestra.
POL- Si porta un altre tratge es derreteix. Si no porta la corda és clar que es cau.
DUNA- I si la lava és molt fonda? I si cau?
DANIEL- Té una corda.
NARE- Jo menjo pizzes i de vegades els meus pares li posen paper de plata perquè no es cremi la pizza. Després del forn el paper no està cremat.

Per semblar vulcanòlegs i vulcanòlogues autèntiques, les nenes i nens de P4 van fer el seu casc.





Els reconeixeu????








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada