divendres, 21 de setembre del 2018

Festa de la Mercè a P4

Els alumnes de P4 hem estat mirant el calendari del mes de setembre i hem vist que el dilluns dia 24 tenim FESTA i no venim a l'escola! Alguns sabíem que és festa a Barcelona, però no tots sabíem el seu nom: LA MERCÈ.
Després de composar junts el nom a la pissarra, hem fet conversa sobre que podríem veure aquests dies pel carrer: gegants, castellers, correfocs, gralles, capsgrossos, etc.
Hem tingut la sort que un company de P5, en Lluc, ha compartit amb nosaltres uns ninos preciosos de les festes de la Mercè. Hem conegut la Mulassa, l'Àliga, la Víbria, el Capgros, els Castellers i els gegants Jaume, Violant, Laia i Roc.
MOLTES GRÀCIES LLUC, ets tot un expert!

Amb tot, el Kai va recordar que ell tenia un gegant a casa semblant als del Lluc: el gegant del pi Mustafa. L'endemà va compartir-lo amb tots nosaltres i ens va explicar que era un regal dels seus tiets que li agradava molt.
El dimecres a la tarda vam poder gaudir d'una manualitat que va fer la Mar de P5 amb la seva família a casa.
Va venir acompanyada per la Duna que feia d'ajudant mentrestant ella ens explicava com ho havíen fet: paper de ceda, pegament, rotuladors, plomes per guarnir...
Ens ho vam passar genial quan ens l'anàvem posant tots i comprovàvem que tenia dos forats que feien de nas al cavall i nosaltres podíem veure-hi!
Dijous, després de visualitzar videos on véiem en plena festa els gegants, els correfocs, els castellers... vam poder escollir entre quatre dibuixos per pintar "superxulissims"!
Però ep! Que ens hem fet tant grans que alguns ja ens posem el nom sols!!!!!!!
Per acabar la setmana hem marcat a l'agenda el dia 24 amb la Festa de la Mercè, per tant no anem a l'escola i ens quedem a casa!!!!! BON PONT A TOTHOM!

AQUÍ ens teniu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada