dijous, 24 de gener del 2019

Conte Dalia & Coco

Avui ha estat la Dalia la protagonista del conte. Ha escollit el que més li agradava de casa seva i ens l'ha explicat demanant ajuda quan ho ha necessitat: La princesa Sofia.
I com que era un dia una mica especial, a la tarda hem acabat de visualitzar la pel·lícula de Coco (que hem estat veient en diferents sessions) amb la sorpresa que avui ho acompanyàvem menjant palometes recent fetes!

Amb la pel·lícula hem anat parlant sobre com celebren la nostra castanyada a Mèxic, país que vam buscar a la bola del món i vam observar que estava molt a prop del gomet on havia anat la Luz de vacances: Nova York. 
També vam comentar que no podíem anar caminant perquè està molt lluny, però que dels mitjans de transports que coneixem, la millor i més ràpida opció, seria l'avió.
La seva festa és "els día de los muertos", i així com nosaltres mengem castanyes i moniatos, ells decoren les cases, les places dels pobles, preparen menjars especials i encenen espelmes al costat de les fotos dels familiars que han mort. Així, ballant, cantant i celebrant, recorden a aquells que ja no hi són al país dels vius.
A la pel·lícula hem pogut veure com, d'aquesta manera, al país dels morts es posen molt contents i segueixen vivint perquè els seus familiars no els obliden.
Seguint molt atents les aventures que va vivint el protagonista, Miguel, hem vist a la Frida Kahlo i, entre moltes de les seves obres la que més ens agrada a nosaltres, al país dels morts.
Amb tot, ara sabem que la Frida va morir el 13 de juliol de 1954 i que no la podem convidar a la classe com va proposar un dia la Dalia.
AQUÍ veureu les fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada