diumenge, 16 de febrer del 2020

Dia de la nena científica: QUERALT GÜELL (P4)

Aquest dimarts 11 de febrer, dia de la nena científica, ha vingut a la classe la Queralt Güell, una microbiòloga que treballa a l'Institut de Ciències del Mar CSIC i que observa i investiga el plàncton.
Primer ens ha parlat de la cadena alimentària mostrant-nos alguns animals terrestres: el lleó es menja a la zebra i la zebra menja plantes. Doncs a dins de l'aigua passa igual: la tortuga menja meduses i la medusa menja plàncton. Per grups cooperatius hem retallat els diferents animals i hem composat la cadena alimentària.
Després ens ha explicat coses sobre la seva feina. Què és el plàncton, com l'agafen, on el van a buscar, com l'observen... és tan petit que han d'utilitzar microscopis per poder-lo veure!
També ens ha parlat del problema que tenim amb el plàstic, ja que aquest, quan està al mar es va esmilcolant i fent petit i al final és molt difícil treure'l de l'aigua. Quan miren pel microscopi veuen troços molt petits de plàstic!
I finalment hem pogut jugar una estona a un joc d'aparellar imatges d'elements de la terra amb elements del mar.
Ens ho hem passat molt bé i el millor de tot és que la Queralt ens ha regalat el joc perquè poguem jugar-hi en altres moments!
Ha estat un matí fantàstic on hem pogut aprendre més coses sobre el fons marí i hem vist que les nenes podem ser unes grans científiques!
Moltíssimes gràcies Queralt per haver dedicat el teu temps per estar amb nosaltres!
Clicant AQUÍ veureu més fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada