dimecres, 15 de març del 2017

El Francesc i l'Àlex ens expliquen coses d'Austràlia!

El Francesc i l'Àlex han vingut avui a la classe a explicar-nos coses sobre Austràlia perquè ells hi han estat fa poc!
Ens han anat ensenyant fotografies que ells mateixos van fer sobre els animals que hi ha a Austràlia: Cocodrils, serps, taurons, dromedaris, ... però els que només podem trobar a Austràlia i a enlloc més són:
- El cangur
- El coala
- El Casuari (Té un os al cap! No té plomes, té pel. I és tant alt com una persona o més!)
Aquests tres animals són Endèmics, això vol dir que només es poden trobar a un país o territori, en aquest cas, són endèmics d'Austràlia.

També ens han explicat que hi ha moltes mosques! L'Àlex, sense voler, se'n va menjar tres que se li van posar dins l'entrepà!

Ens han ensenyat també l'Uluru. És una roca gegant de color vermell que està al mig d'austràlia. Si vols donar el tomb a tota la muntanya has de caminar durant moltes hores!
Han parlat també dels aborígens. Són les persones que sempre han viscut a Austràlia. No porten vestits, però es pinten el cos per anar ben mudats!
Els aborígens toquen un instrument ben estrany! No l'havíem escoltat mai! I té un nom ben complicat, es diu Didjeridú!


Per últim, també ens han ensenyat unes fotografies d'un pont molt gran que hi ha Austràlia i que està fet de ferro com la torre Eiffel. Sabeu què? l'Àlex hi va pujar però va anar ben lligat!

L'Àlex i el Francesc, a més, ens han portat moltes coses per veure i tocar! 
- La jaqueta de l'Àlex té el mapa d'Austràlia a dins!
- Ens han ensenyat un Bumerang, el feien servir els aborígens per caçar ocells. Hem mirat un vídeo on hem vist que quan llencen el bumerang aquest dóna el tomb i torna sol!
- Quadres que pinten els aborígens amb puntets (igual que el bumerang)
- Una dent petita de cocodril! No ens volem ni imaginar com són les dents grans!!!
- Uns cartells dels animals endèmics i dels taurons
Abans de marxar, el Francesc i l'Àlex ens han regalat dos petits Coales perquè els tinguem a la classe!

Que interessant ha estat tot el que ens han explicat! Hem hagut de parar perquè havíem d'anar a dinar, sinó, encara hi seríem!!!!!!!!

AQUÍ podreu veure totes les fotos i podreu veure quines cares d'interès i de curiositat que hem tingut durant tota l'estona!

Moltíssimes gràcies Francesc i Àlex!!!! Ens ha agradat molt que vinguèssiu!!!!

1 comentari:

  1. Les gràcies són per un grup amb un gran potencial capaç d'estar més d'una hora i quart escoltant dos mestres jubilats...Fas una gran feina Lu!!!

    ResponElimina