dilluns, 27 de novembre del 2017

Exposem invents (2)

Continuem coneixent més invents!

L'Alba ha investigat sobre la cadira. Ens ha explicat que: "Hi ha uns que creuen que va inventar la cadira l'Ebhil-il. Va ser el primer que va pensar com es podria fer per no seure al terra. Van fer la cadira amb una taula i hi va posar potes. Hi ha altra gent que creu que van ser els egipcis els qui van inventar la cadira, i aquesta és una cadira d'Egipte."

L'Eloi ha portat informació sobre la bombeta i ens ha explicat que: "va ser el Tomas Edison qui va inventar la bombeta, i quan era petit ja feia invents. Aquesta és la primera bombeta que va fer, i la segona és la que va donar per casa. El fil que hi ha a la bombeta s'escalfa molt i llavors surt la llum."

El Fabrizio ha triat la televisió com ha invent. Ens ha explicat que: "les teles eren en blanc i negre i eren grans i amb botons. La meva és gran i té mando. Aquí hi ha una tele que té Facebook i YouTube". Ens ha ensenyat com eren les televisions abans i com han anat canviant fins les que tenim avui en dia.

El Simón ens ha explicat moltes coses sobre el cinema. Ens ha dit que: "Jo he descobert qui va inventar el cinema, van ser els germans Lumière. Aquí hi ha una càmera velleta i hi ha la pel.li, també hi ha un projector i la sala de cine. Hi ha pel.lícules de terror com Nosferatu, n'hi ha de risa com els germans Marx i el Chaplin, n'hi ha d'aventures com King-kong, n'hi ha de vaqueros i també n'hi ha de dibuixos."

 
La Rita ha volgut dur informació sobre l'ordinador i ens ha explicat que: "Els primers ordinadors es deien Colossos, eren molt grans i ocupaven una habitació sencera., com una classe. Tenia molts cables. Aquí hi ha la pantalla però no es veu, hi ha com un microscopi per on miraven. Després hi ha una senyora que està treballant amb un ordinador però sembla un moble. El papa quan era petit tenia un d'aquests. I ara podem tenir un ordinador rellotge i de finets perquè es poden doblegar (portàlis)".

El Noah també ha dut informació sobre la cadira. Ens ha explicat que: "Aquest dibuix és de les cadires que tenim ara. Aquestes cadires no tenien color i són les primeres cadires, les van inventar els egipcis. Aquí hi ha el tron de la reina egípcia i el tron del rei egipci que es diu Tutankamon. Estaven fetes de fusta i havien d'utilitzar un coixí perquè eren molt dures".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada