dimecres, 28 de febrer del 2018

Hem anat al Caixaforum

Aquest matí hem realitzat el taller: "Mans a l'obra" al Caixaforum. Com que ja som grans hem anat amb metro.
Allí ens esperava el Samuel i ens ha proposat tres activitats. La primera era recordar tot el que podem fer amb les mans: acariciar, rascar, fer música....fins i tot comunicar-nos.

Després ens ha presentat tres caixes on hi havia amagats uns objectes. Per grups hem explicat als companys i companyes amb gestos què hi havia a cada caixa.






I per acabar hem fet unes fantàstiques obres d'art amb pintura i les nostres mans.
Podeu veure les fotos de l'activitat clicant AQUÍ



dimarts, 27 de febrer del 2018

Per molts anys Margi!

La Margi ja té 5 anys.
Ens ha convidat a esmorzar aquest deliciós pastís. Estava boníssim! A la tarda hem ballat una estoneta abans d'anar a música. Moltes felicitats Margi!
Per veure les fotos cliqueu AQUÍ

Temps de neu

Avui la Sofía, la nostra encarregada del temps d'aquesta setmana, ha tingut molta feina. El dia ha  començat una mica ennuvolat, però cap a migdia......sorpresa!!
Tots els nens i nenes han sortit ràpidament al pati per veure la neu.



I a la tarda hem continuat mirant la nevada per la finestra de la classe....





Neva!!!!!

Les metgesses i els metges hem vist nevar per primera vegada a l'escola Cal Maiol! Alguns havíem anat alguna vegada a la muntanya a tocar la neu o baixar amb trineu, però a l’escola mai havíem vist nevar! Normalment quan mirem quin temps fa, acostumem a posar que fa sol, sol i núvol, de vegades plou... Avui, a l'hora de dinar, hem vist com començava a nevar una miqueta. Però a la tarda, esperant als padrins, s'ha posat a nevar mooooooooolt!!!!! Ens hem abrigat bé i hem sortit al pati a sentir i tocar la neu que, quan arribava al terra acabava com la pluja...
  
Quan han arribat els nostres padrins hem entrat a la classe, però estàvem molt apretats i hem decidit convidar-los a l'ambient de llum i al d'experimentació. Els hi ha agradat molt la nostra proposta i ens ho hem passat molt bé compartint els diferents espais i materials.
AQUÍ ens veureu

Els racons

Com ja sabeu, el joc i el treball per racons són part important del nostre aprenentatge a l'aula. Per això us volem ensenyar com, a partir de la manipulació de diferents materials i propostes, ens estem iniciant amb la lectoescriptura, les matemàtiques, el grafisme...
AQUÍ teniu un petit recull.

Jugant curem

Les nenes i els nens de P3 gaudim amb el joc simbòlic que tenim a l'aula. Molts juguem amb la consulta mèdica, passem visita, preguntem què li fa mal, utilitzem els estris corresponents per les diferents exploracions i si cal, operem i embenem! Clicant AQUÍ ens veureu.

Els pulmons s'inflen i es desinflen!

Les metgesses i els metges seguim parlant algunes estones sobre el nostre cos. A poc a poc a la classe anem aprenent vocabulari sobre el nostre projecte: estris mèdics, parts de la cara, parts del cos, algun os, algun òrgan... Els anem ubicant als tres cossos que tenim a l'aula: a un cos el que veiem des de fora i als altres dos, el que tenim a dins (ossos i òrgans). 
Amb tot, vam estar parlant del cervell, del cor, de l'estòmac, dels intestins, dels pulmons...i en vam acabar inflant nosaltres a la classe!!!!! Mireu que divertit va ser AQUÍ
Ara ja podem dir "inflem els pulmons i desinflem-los" per relaxar-nos...EP! I funciona!!

diumenge, 25 de febrer del 2018

El nostre portafoli

Ja fa uns dies que els inventor i les inventores tenim un portafoli per treballar el grafisme. Ho fem de manera autònoma i cadascú de nosaltres ens organitzem la feina com volem: podem resseguir primer, després pintar, fer-ho a l'inversa... només hi ha algunes condicions, la feina s'ha de fer a poc a poc i ben feta, i podem anar fent el full que ens vingui de gust sempre hi quan al final quedi tot el portafoli fet.
Tenim diferents estones durant la setmana per poder-hi treballar, i clicant AQUÍ podreu veure com ho fem.

Miró en plastelina

Aquests dies hem estat fent un quadre d'en Miró: Dona en la nit.
Aquest quadre no l'hem fet amb pintura, ni amb aquarel·les, ni amb ceres.... l'hem fet amb plastelina! Ens ha donat molta feina perquè hem hagut d'anar fent força per escampar la plastelina i quedés com si fos pintura.
Primer vam fer xurros amb plastelina negra per marcar les línies.
Després vam posar tota la plastelina negra i li vam posar vernís per poder continuar treballant i no embrutar-nos.
Quan vam tenir tota la plastelina negra posada vam començar a omplir els espais amb color groc, vermell, blau i blanc.
I, finalment, amb xurros de plastelina negra molt petits, vam fer els tres pels i l'estel.
Haureu d'esperar uns dies per veure el nostre quadre, us tenim preparada una sorpresa!

Clicant AQUÍ podreu veure alguna foto del procés.

La Camila ja té 6 anys!

Aquest dimarts la Camila ha fet 6 anys! A la tarda ho hem celebrat berenant un pastís boníssim, no n'ha quedat ni una engruna!

Després hem pogut ballar una miqueta i ens ho hem passat molt bé!
Gràcies Camila i per molts anys!

AQUÍ podreu veure alguna foto més.

dissabte, 24 de febrer del 2018

Animals en perill d'extinció

L'Astor ens ha explicat algunes de les espècies animals en perill d'extinció: El rinoceront de Java, el tigre de Bengala, el pangolí, la vaqueta marina, el tauró i els grans simis.
Una espècie està en perill d'extinció quan en queda una quantitat molt petita o quan el seu hàbitat natural està amenaçat, de manera que si no es soluciona el problema podria arribar a desparèixer. Hi ha persones com la Jane Godall, la Biruté Galdikas o la Dian Fossey que han dedicat la seva vida a protegir algunes d'aquestes espècies.
 Si voleu saber més coses sobre aquests animals, cliqueu AQUÍ. Moltes gràcies Astor!

El conte de la Nare

Dimecres, la Nare ens va explicar el conte: "Rory el petit dino, una aventura amb el pare"
El Rory és un petit dinosaure que un dia decideix viure aventures tot sol, però......segur,segur que està sol? Cliqueu AQUÍ per veure les fotos i poder descobrir qui l'acompanya.
Moltes gràcies Nare!

Comencem el Mus-e

Aquesta setmana hem començat les sessions de Mus-e amb la Sònia.
Les veterinàries i els veterinaris ja estan preparats per aprendre la coreografia del ball de Sant Jordi.
Vinga Sònia! A ballar!
Per veure les fotos de la sessió cliqueu AQUÍ

dimecres, 21 de febrer del 2018

Els 4 anys de l’Amin

El dissabte passat va ser l’aniversari de l’Amin i el dimarts ens va convidar a berenar. Vam celebrar els seus 4 anys menjant ensaimades (n’hi havia “una d’especial” sense ou), xocolata, cantant i ballant tots junts. Ho vam passar genial i si ens voleu veure podeu clicar AQUÍ
Moltes gràcies Amin i per molts més!
!

dilluns, 19 de febrer del 2018

1r dia de Mus-e!

Avui hem fet la primera sessió de dansa de Mus-e. Hem conegut a la Sonia i hem fet diferents expercicis d'escalfament abans d'aprendre alguns passos de la dansa definitiva. Ens ha agradat molt la cançó i ballar, però ens hem quedat amb ganes de més... T'esperem aviat Sonia!
AQUÍ ens veureu

diumenge, 18 de febrer del 2018

Ludoteca Olzinelles


Dimarts els veterinaris i les veterinàries van anar a la ludoteca Olzinelles.
La primera part de la sessió va ser a la sala de psicomotricitat on les nenes i els nens van jugar amb les pilotes, les espatlleres, les construccions, el rocòdrom....ah! vam descobrir una joguina nova molt divertida. Mireu les fotos a veure si la trobeu.
després van pujar a la sala de joc simbòlic on es van convertir en músics, metgesses, mecàniques, cuiners i inventors de jocs divertits.
ludoteca Olzinelles bilaketarekin bat datozen irudiak

Cliqueu AQUÍ per veure les fotos.

Una visita molt especial

Sabeu quin és aquest país?..........
Segur que l'heu encertat, és Islàndia. Coincidint amb l'hivern hem rebut la visita d'uns amics de l'Astor que viuen allí, a Islàndia on fa moooolt fred. Ells són l'Olga i el Thorir.
Quan van entrar a la classe acompanyats de la Vanessa, el Thorir va començar a parlar en un idioma que nosaltres no enteniem i que tampoc s'assemblava a l'anglès. Sort que l'Olga ens feia de traductora!
Ens van explicar moltes coses interessants del seu país. La "llacuna blava" és una piscina natural amb aigua calenta.



 Els colors de la bandera d'Islàndia representen el blau de l'oceà Atlàntic, el vermell de la lava i el blanc de les glaceres. Tenen volcans amb noms molts estranys. Un dels més coneguts és l' Eyjafjallajökull, el nom està format per les paraules: "Eyja"(illa), "fjalla"(muntanya), "jökull"(glacera).

A Islàndia mengen molta carn de xai, peix i......balena!! Està boníssima!
També vam parlar dels animals que viuen allí. Un d'ells el coneixem: el fraret. S'assembla molt al pingüí, però si ens fixem bé trobarem moltes diferències entre els dos ocells.
Resultado de imagen de frailecillo
Per acabar, el Thorir ens va cantar una cançó que ens explica que anar a l'escola és molt divertit.
 Les veterinàries i veterinaris li van cantar "en Patufet"
Olga, Thorir, moltes gràcies per venir a l'escola i explicar-nos tantes coses del vostre país. Potser algun dia anirem a fer-vos una visita!
Cliqueu AQUÍ per veure les fotos.





divendres, 16 de febrer del 2018

Matí a la LUDOTECA! (P3)


Ahir la classe dels metges i les metgesses vam anar a la LUDOTECA del carrer Olzinelles. 


Un cop allà ens va rebre la Glòria, que ens va acompanyar al primer pis on està la sala de psicomotricitat. Vam escoltar molt atents les normes que havíem de seguir per poder jugar tots junts i no fer-nos mal. Com també, com havíem de deixar el material a l'hora de recollir per poder tornar un altre dia.
Finalment, vam començar a jugar a la sala de psicomotricitat i després vam pujar al segon pis a la sala del joc simbòlic.
AQUÍ ens podeu veure com ens ho passem pipa!

dijous, 15 de febrer del 2018

L'àvia de l'Elna ens explica coses sobre Miró

Avui ha vingut a la classe l'àvia de l'Elna, la Mercè. Ha vingut a ensenyar-nos un quadre que té a casa signat pel Joan Miró!!!! Es tracta d'un cartell del concurs centenari d'en Pompeu Fabra i que li va regalar una amiga seva perquè sabia que li agradaria molt.
En aquest dibuix no hi ha color, però hem pogut observar i identificar algun element que ja coneixíem: els estels! També hem recordat que en Miró feia línies gruixudes i primes.

La Mercè, també ens ha explicat moltes coses sobre diferents quadres que ens ha anat ensenyant. En Miró dibuixava i pintava les coses com les veia ell en aquell moment, com aquest autoretrat, que el va fer de dues maneres i en èpoques diferents.
Hem vist també, que dibuixava moltes escales, perquè així s'apropava a la lluna. En aquest quadre també hi ha un gos, i hem pensat que podria ser la Laika. 
A més, la Mercè ens ha explicat que quan en Joan vivia a París, passava tanta gana que al final la fam el feia veure animals estranys i els dibuixava. I li agradaven molt els gats!
I finalment, hem vist aquest quadre on hi va dibuixar moltíssimes constel·lacions. I també hi ha una dona! La veieu?
AQUÍ podreu veure més fotos de com ha anat.
Moltíssimes gràcies Mercè per haver passat aquesta estona amb nosaltres!

Anem a la ludoteca d'Olzinelles (P5)

Feia molts dies que no anàvem a la ludoteca d'Olzinelles, així que ahir al matí hi vam anar.
Tan a la sala de psicomotricitat com a la sala de joc simbòlic ens ho passem molt bé!

 Clicant AQUÍ podreu veure  més fotos.


dimecres, 14 de febrer del 2018

veterinaris en acció

Després de muntar la clínica, unes quantes voluntàries i voluntaris van escriure el nom dels diferents materials per tal de poder tenir-ho tot ben endreçat en caixes.
Ara ja podem donar per inaugurada oficialment la nostra clínica veterinària. Fins i tot tenim sala d'espera!!
 Ha estat tot un èxit tant entre les nenes i nens de P4 com entre la resta de l'alumnes d'Infantil que hi poden jugar els dimecres a la tarda, durant la sessió d'ambients.
Clicant AQUÍ podreu veure com treballen els veterinaris.
  

Tarda d’AmBiEnTs!

Avui tot el cicle d’infantil hem tornat a gaudir dels nostres ambients. Dels espais i les propostes que, a partir de la manipulació de diferent material, potencien nous aprenentatges, reforcen les relacions entre iguals, l’espontaneïtat, l’experimentació, l’enginy...
Clicant AQUÍ ens podeu veure.