diumenge, 29 d’abril del 2018

A anglès també treballem els cucs

Aquesta setmana només hem fet una sessió d'anglès, ja que dilluns vam celebrar la diada de Sant Jordi. Al fer la sessió tots junts hem aprofitat per conèixer una mica més els cucs i ens ho ha explicat l'Emma en anglès!
 Hem après com es diu l'ou, el cuc, la crisàlide, la papallona i la fulla en anglès!
 
 

divendres, 27 d’abril del 2018

Sant Jordi

Aquesta ha estat una setmana plena d'activitats!
Dilluns vam celebrar la diada de Sant Jordi a l'escola: al matí l'assaig general de la dansa i a la tarda la gran festa....amb premi i tot!
  Mares i pares! Us felicitem perquè la dansa va quedar perfecta quan vau ballar amb nosaltres. Si voleu veure les fotos cliqueu AQUÍ


Dimecres vam fer la primera sessió Mus-e de teatre amb el Jorge...prepareu-vos veterinàries i veterinaris que arriba amb molta energia i molt ritme. Cliqueu AQUÍ per veure un recull de la sessió.

Alguns veterinaris i veterinàries han compartit els seus llibres de Sant Jordi amb les companyes i els companys de la classe. AQUÍ els teniu. Moltes gràcies!!

dimecres, 25 d’abril del 2018

El volcà del Daniel

El Daniel ha fet un volcà i l'ha portat a l'escola.
Per fer-lo ha utilitzat fang, una plastilina especial que s'endureix i pintura. Ens ha explicat que és un volcà actiu perquè treu molta lava. També ha escrit la paraula volcà i el seu nom.
Moltes gràcies Daniel!
Si voleu veure les fotos de l'explicació podeu clicar AQUÍ

La Joana ens explica "L'orugueta goluda"

Com tenim els cucs de seda a la classe, la Joana ens ha volgut explicar el conte de "l'orugueta goluda".
El conte d'una eruga que li agrada molt menjar i cada dia menja fruita, cada dia més, i fins i tot menja gelat, pastís, galetes...fins que un dia li fa molt mal de panxa i ha de menjar fulles. Després fa un capoll, es converteix en crisàlide i finalment en una preciosa papallona!

Quan hem acabat el conte, hem pogut parlar de les diferències que hem vist amb l'eruga d'aquest conte i els nostres cucs de seda.

JOEL: aquesta eruga menja fruita i els nostres no.
MANEL: tampoc és blanc com els nostres.
SIMÓN: clar, perquè és una oruga i els nostres són cucs.
AARON: si "comen mucho se convierte en mariposa".
CAMILA: aquest del conte té unes antenetes i els nostres no. I les erugues fan mal, piquen.
JOEL: són verinoses.
ANGEL: "yo ví una eruga venenosa en el parque".
CAMILA: tenen unes punxes i quan piquen fan mal i són lletges.
MARTÍ: jo crec que els nostres cucs són erugues perquè són més llargs els cucs, i les erugues més curtes.
MANEL: hi ha cucs que són més llargs que aquests nostres.
JOEL: els cucs de terra són molt llargs, jo un dia vaig anar a la muntanya i vaig veure que eren molt llargs.
MARTINA A.: jo vaig veure un dia una eruga amb la meva cosina i estàvem a punt de trepitjar-la i ella em va avisar i vam entrar a casa i vam avisar als pares.
NOAH: doncs jo un dia vaig tocar una eruga i no em va fer mal.
OTGER: doncs jo vaig veure dues erugues que si les toques i et toques l'ull et quedes cec i has d'anar corrents a l'hospital.
SIMÓN: un dia vaig anar a un parc i vaig veure unes erugues i el meu pare em va dir que si la tocava sortien "granitos" i havien fet una muntanya.

Gràcies Joana pel conte, ens ha anat molt bé per parlar dels nostres cucs!
AQUÍ podeu veure alguna foto més.

Els cucs de seda!

No us penseu que amb tot l'enrenou que comporta Sant Jordi ens hem oblidat dels nostres cucs!!!!

Ja sabem que els cucs de seda són d'origen xinès, i que hi ha una llegenda que ens explica que va ser l'emperadriu la que va descobrir, per casualitat, que dels cucs podien fer seda i fer roba!
Durant molts anys els xinesos no van desvetllar el seu secret i estava molt castigat explicar-ho a algú.
També hem decidit fer un full d'observació per anar apuntant com van creixent, com van canviant i què va passant a mesura que creixen. Primer, i en petit grup, observem els cucs amb les lupes i mirem els canvis que han patit, i després omplim el nostre full d'observació.

Clicant AQUÍ podreu veure com treballem, i com els donem morera ja que mengen molt! Mireu com queden de foradades les fulles!

En una d'aquestes últimes observacions hem descobert una altra cosa!!!!!!
Ens dos terraris hem trobat això...
 
ANGEL: está muerto!
ELIAS: s'ha mort?
ELOI: És la pell del cuc, és quan volen canviar de color.
MARTÍ: li he explicat jo, i és la pell que com ja no la necessiten doncs se la treuen com les serps.
JAN: se la treuen perquè els hi va petita, com la roba, que de vegades ens va petita, i amb alguns animals també els hi passa, i es treuen la pell però no es moren perquè...
RITA: perquè li creix una altra pell nova!

Així que ja sabem que els cucs de seda muden la pell com les serps!

El conte del Joel

El Joel ens ha explicat el conte que ha escollit per dur a l'escola: "Talpet el terratrèmol".
El Joel ens ha explicat que es tracta d'un talp petit que no para quiet, sempre està nerviós i no fa gaire cas, ni tan sols a la mestra quan està a l'escola! per sort coneix a una bruixa màgica que l'ajuda a canalitzar tota la seva energia i aconsegueix presentar el seu treball de fi de curs!

Gràcies Joel!
AQUÍ podreu veure alguna foto més.

Un Sant Jordi que llença tomàquets!

Avui la Camila ens ha explicat el seu conte de "la llegenda de Sant Jordi".
Com ja hem vist al nostre racó de Sant Jordi, existeixen diferents versions sobre aquesta llegenda, però la del conte que ens ha dut la Camila encara no l'havíem sentit. I és que el cavaller no aconsegueix estabornir al drac ni amb una llança ni amb una espasa... sinó que ho aconsegueix llençat-li un parell de tomàquets!!!!!!!
Clicant AQUÍ podreu veure alguna foto més.

Racó de la llegenda de Sant Jordi

A les inventores i als inventors ens agrada molt la llegenda de Sant Jordi, és per això que hem muntat en una taula de la classe el "racó de Sant Jordi".
En aquest racó hi hem posat diferents contes que ens expliquen la llegenda, aquests dies hem vist que es pot explicar de diferents maneres depenent del conte o de qui l'expliqui. També hi hem posat titelles de roba i de pal per poder jugar a interpretar el conte i per repartir-nos els diferents personatges. A més, tenim l'oportunitat, si volem, de fer els nostres propis titelles. I finalment tenim uns llibrets per composar els diferents noms dels personatges protagonistes de la llegenda (amb lletra de pal amb model, amb lletra de pal sense model i amb lletra lligada i de pal per començar a relacionar les lletres escrites de diferent manera).

Clicant AQUÍ podreu veure com juguem en aquest racó.

Comencem el Mus-e teatre!

Tot just ens hem acomiadat de la Laura, amb la que hem gaudit moltíssim amb les seves sessions de mus-e dansa, que comencem amb el teatre!
Aquest dimarts al matí hem conegut al Jorge, al que també li agrada que li diguem "chocolate"! Ens hem presentat i de seguida hem començat a moure el nostre cos, hem seguit diferents ritmes i hem treballat diferents expressions a partir del cos i el moviment. Ens ho hem passat molt bé i ens ha agradat moltíssim estar amb ell, així que ja l'esperem amb candeletes per la següent sessió!
AQUÍ podreu veure alguna foto.

Diada de Sant Jordi

Per fi ha arribat la diada de Sant Jordi i hem pogut celebrar els jocs florals i ballar la nostra dansa mus-e tota l'escola! 
Primer de tot hem recollit el nostre premi per tota la feina que fem dins l'aula.
I després hem ballat la dansa, quins nervis!!!!! Però ho hem fet súper bé davant tots els pares i mares que heu vingut a veure'ns!

Clicant AQUÍ podreu veure alguna foto més

I clicant AQUÍ veureu totes les fotos de la festa que ens ha fet la Cristina!

dimarts, 24 d’abril del 2018

I ara...TEATRE!!

Seguim amb el MUS-e, fomentant les arts, especialment la música, el teatre i la dansa a la nostra escola. Aquesta setmana seguim amb el TEATRE i el seu artista JORGE (o Xocolata per als amics) ens ha acompanyat aquest matí fent-nos passar una molt bona estona. MOLTES GRÀCIES XOCOLATA!
               
AQUÍ ens veureu



Sant Jordi i Santa Jordina?

Els metges seguim esperant cada 15 dies als alumnes de 5è que ens venen a explicar un conte. Aquestes dates són temps de llegendes i ells ens l'han representat també. 
Els divendres ens va fer una visita el drac, el cavaller Sant Jordi i la princesa...ens va agradar molt, però només és valent el cavaller?
Amb el conte que ens va regalar la comissió de coeducació de l'AMPA hem pensat que no...coneixem un SantA JordiNA diferent! MOLTES GRÀCIES!!!!!!!
AQUÍ ens veureu

diumenge, 22 d’abril del 2018

L'Aniversari del Jan, el Martí i el Fabrizio

Aquest divendres hem celebrat l'aniversari del Jan i del Martí. Ja tenen 6 anys!!!!!
Ho hem celebrat menjant un fantàstic pastís i unes quantes galetes!
A més, hem aprofitat per posar-li la corona d'aniversari al Fabrizio, que dissabte passat també va fer 6 anys! Ens fem grans!!!!!!
Clicant AQUÍ podreu veure algunes fotos.
Per molts anys a tots 3!

Va de Sant Jordi????

Avui, la comissió de coeducació de l'AMPA ens ha regalat uns contes per l'escola aprofitant que s'apropa Sant Jordi.
Sense llegir el títol d'un dels contes, hem demanat als nens i a les nenes de la classe si sabien de quin conte es tractava....
- I tant!!!! És el conte de "sant Jordi"!!!!!
- Segur? Mireu bé el dibuix de la portada
- La llegenda de Sant Jordi?
- Sant Jordi i el drac?
- És una noia?

I, com que hi ha alguns nens i nenes que comencen a llegir, algú s'ha atrevit a fer-ho i ha dit en veu alta...
- Santa Jordina?
- Doncs sí! Santa Jordina! 

Hem començat a explicar el conte amb molta expectació. Una noia mataria el drac? Doncs sí, una noia que va voler ser valenta i encara que la gent no creia gaire en ella, el seu oncle la va engrescar a ser el que ella volgués i va aconseguir desfer-se d'aquell drac que tothom temia tant.
 
Moltes gràcies AMPA per aquest regal, ens ha agradat molt!!!!!

El conte de 5è

Els nens i les nenes de 5è continuen venint cada 15 dies a explicar-nos un conte. I com ens agrada!
Aquesta setmana ens han explicat la llegenda de Sant Jordi, i no només se l'han estudiat per poder-lo explicar, sinó que a més, han fet una magnífica interpretació!
Moltes gràcies Miluska i Kamaldeep!



L'Elna ens ensenya un conte de Sant Jordi

L'Elna ens ha portat un conte ben xulo de Sant Jordi. És un conte que a mesura que anem passant pàgines surt un desplegable i va il·lustrant tota la llegenda.
L'Elna ens l'ha explicat la mar de bé i súper contenta de poder-lo ensenyar!
 
Gràcies Elna!

dijous, 19 d’abril del 2018

Anem al Palau de la música!

Avui els metges i les metgesses hem anat al Palau de la música a veure:
Ha estat una delícia d'obra! Molt xula amb moltes llums de colors i instruments preciosos, que finalment ens han deixat tocar. Molts imitaven sons de la naturalesa, d'altres animals... tot fusionat amb veus dolces de diferents cantants i ballarins que han fet que estiguem molt atents tota l'estona.
AQUÍ podràs veure un petit recull de fotos de la sortida, com també que estàvem molt emocionats i contents per haver pogut anar d'excursió amb autocar!

S'apropa Sant Jordi

Falten pocs dies perquè arribi la diada de Sant Jordi. Les inventors i els inventors estem preparant un petit detall per les mares i els pares. 
Què serà? Què penseu què pot ser?
AQUÍ us deixem alguna foto perquè veieu com treballem, però haureu d'esperar fins el dia 23 per descobrir què estem fent!

El conte de l'Alba

L'alba ens ha portat a la classe un conte i ens l'ha explicat: "Les voyages secrets de loup".
És un conte escrit en francès, però l'Alba ens l'ha explicat en català. Es tracta d'un llop que decideix anar a viatjar pel món. A cada lloc descobreix alguna cosa. Al final del conte, hi ha un mapa del món i el llop ens ensenya el circuit que ha fet. Nosaltres també volem fer un viatge així!!!
AQUÍ podeu veure més fotos.
Gràcies Alba!