dijous, 21 de juny del 2018

Per acabar d'estudiar els cucs de seda...

Les inventores i els inventors hem pogut estudiar i observar tot el cicle dels cucs de seda.
Hem fet aquesta manualitat amb pintura i pasta per recordar tot el procés que realitzen des de que són ous fins que es converteixen en papallona, ponen els ous i el procés torna a començar.
Primer vam pintar l'arrós i la pasta, després, amb una esponja vam estampar unes fulles i vam fer unes branques d'arbre, i finalment vam enganxar l'arrós que representen els ous, i la pasta que simula els cucs, els capolls i les papallones.
 
 
 
 
 I aquí teniu el resultat!
A més, hem pogut tocar i obrir un capoll buit. Dins el capoll hem pogut observar la pell del cuc que va mudar quan es va transformar en crisàlide i la pell de la crisàlide al convertir-se en papallona.
Després de veure que el capoll és força dur, hem volgut provar de posar-los dins aigua calenta per veure si podíem estirar el fil de seda, i sí! Hem vist com el capoll s'ha anat desfent i que si estiràvem una mica el fil s'anava desfent la resta del capoll. No ho hem pogut acabar de fer bé, ja que per poder treure molt fil i sencer necessitem un capoll que no tingui forat i s'ha de fer amb molta cura.
 
 
AQUÍ  podreu veure més fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada