dimecres, 31 d’octubre del 2018

Bona Castanyada!

Les síndries hem estat esperant la festa de la Castanyada amb molts nervis perquè no sabíem si la Castanyera arribaria amb tanta pluja... Tot i així, li hem preparat unes paperines ben xules per posar moltes castanyes!
Ben contents i concentrats (sembla que no hi ha nens/es)...
...escoltant música de la tardor que tant ens agrada...
...aquest ha estat el resultat:
Després d'explicar el conte de la Maria la castanyera i assajar molt la dansa, algú ha picat a la porta...
4 CASTANYERES!!!!!!!!!!!
Ben modernes i eixerides, ens han regalat castanyes i ens han explicat com els hi ha costat arribar des de la muntanya amb tanta pluja... Per animar-les els hi hem ballat tots junts la seva dansa!
AQUÍ teniu una mostra de fotos de la seva visita
B O N A    C A S T A N Y A D A    A     T O T H O M!

Castanyada!

Avui hem celebrat la festa de la Castanyada a tot luxe.
Al matí hem llegit el conte: "Celebrem la Castanyada".
Ens hem adonat que la història està explicada amb rodolins i ens ha fet molta gràcia. Hem fet un assaig de la cançó de la Castanyera. Hem estat tot el dia amb un run-run a la panxa esperant l'arribada de la Castanyera. La sorpresa ha estat que enlloc d'una....eren quatre!
Quines castanyeres més divertides!
Els plàtans patien per si no podien arribar a l'escola perquè plovia molt, però les castanyeres són molt espavilades, agafen el seu paraigua i ....cap a l'escola.
                                   
Ens han portat castanyes ben calentones, boníssimes i tots junts hem ballat la cançó de la castanyera.
                                   
Un petó ben fort i bona Castanyada a tothom!
Per veure les fotos de la festa podeu clicar AQUÍ





El nostre nom (P3)

A la classe de les Pomes tenim el nostre nom per tot arreu: al penjador, al lavabo per penjar la tovallola, per passar llista... Això ens serveix per començar-lo a identificar, tot i que de moment hi tenim també la foto perquè ens segui més fàcil, i així també podem anar coneixent els dels altres.
Dilluns a la tarda, en petit grup, vam fer una activitat amb el nostre nom, però no el nom normal, sinó que la primera lletra (la maquinista) està escrita en color vermell! Vam estar classificant el nom de les Pomes segons la maquinista i vam poder veure que alguns nens i nenes tenen la mateixa lletra al principi!
Clicant AQUÍ podreu veure com ho vam fer.

Ara ho penjarem a la classe per poder treure els noms i posar-los nosaltres sols.
 

La Vera ja té tres anys!

Dissabte passat va ser l'aniversari de la Vera! És la més petita de les Pomes, però ara ja té 3 anys!
Com no vam poder estar amb ella dissabte, ho ha volgut celebrar amb totes les Pomes i ens ha convidat a berenar magdalenes petites! Que bones!!!!!!
Després hem ballat una mica i hem vist el conte del Patufet, ens ho hem passat molt bé.
Clicant AQUÍ podreu veure alguna foto més de la festa.

Moltes gràcies Vera i per molts anys!!!!!

El conte de la Vega

Aquesta setmana ha dut un conte la Vega. Ens ha portat el conte "101 dinosuares".
Es tracta d'un conte on hi ha molts dinaures de tots colors i s'ha d'anar buscant objectes per les diferents pàgines. Quin conte més divertit i entretingut!
AQUÍ podreu veure alguna foto més!
Gràcies Vega!

dilluns, 29 d’octubre del 2018

Treball cooperatiu

Els equips cooperatius de la classe dels plàtans són:
JUDITH-ROGER-MARTÍ-MARGI
NARE-MICHAEL-ERIKA-JAN-MAR
ARLET-SOFÍA-POL-LLUC
TASNIM-HUZAIFA-AARÓN-LIA
JÚLIA-GURJOT-ARLÉS-IVET
DUNA-YANNICK-ASTOR-ALEJANDRA
L'activitat que van realitzar tenia com a consigna aconseguir fer el cuc més llarg amb la plastilina que vam donar a cada membre de l'equip. Van estar provant diferents opcions, però tots els equips van observar que si unien els cucs que havien elaborat per separat, podien fer-ne un de moooolt llarg.      

         

         
Bona feina equips!
Si voleu veure algunes fotos de l'activitat cliqueu AQUÍ





Felicitats Nora!

Divendres vam celebrar l'aniversari de la Nora.
Ha fet 5 anys i va convidar a les companyes i els companys a berenar un pastís decorat amb un dibuix de la Peppa Pig. Després de bufar l'espelma....
Els plàtans van ballar al ritme de les músiques que més els agraden.

                                           

                                      
Moltes felicitats Nora!!!



diumenge, 28 d’octubre del 2018

projecte plàtans (3)





L'Astor ha creat el plàtan/dofí 
Fixeu-vos bé, porta una pilota/raïm a la boca!
També ha descobert un artista holandès anomenat Stephan Brusche que converteix els plàtans en obres d'art. Mireu quines fotos més boniques.
Ens ha explicat que els plàtans no porten sucre però els cereals tenen la quantitat equivalent a 8 sobrets. És una bona idea menjar fruita, oi?


     
En aquest pòster hi ha un munt de fruites i cadascuna té el seu propi rodolí. l'Astor ha regalat un a la classe de P3 i un altre a P4. Moltes gràcies!


                                               
             
      El Pol ens ha explicat la recepta: "piruletes de plàtan" amb un tutorial que ha fet a casa amb ajuda de la família. Necessitareu: plàtans, xocolata desfeta, pals de broqueta i estrelletes de sucre. Moltes gràcies Pol i Bon profit!                           


                                                                         

Un bosc a la paret

Les síndries i els plàtans hem anat al Caixaforum per veure l'espectacle "Un bosc a la paret".
És un concert per escoltar i mirar. Comença dins una habitació on el llop, el mussol, el cèrvol i el conill fan música amb diversos objectes.  Poc a poc anem descobrint fragments del conte: "La caputxeta vermella" però amb algunes diferències: dues àvies? un llop molt educat? una caputxeta que menja com un porquet?. És ben cert que de vegades les coses no semblen ni sonen el que són.....
Hem de felicitar a les síndries i els plàtans perquè ens han demostrat que ja saben viatjar en metro. Ho han fet molt bé!!
Per veure les fotos de la sortida, podeu clicar AQUÍ


Bon dia Pomes!

Als matins, quan arribem a la classe, les Pomes posem les nostres coses al seu lloc i anem a seure a la rotllana. Després de mirar contes i interaccionar entre nosaltres de manera lliure, recollim i seiem en cercle. Alguns dies passem llista i ens diem bon dia, i d'altres cantem la cançó "Hola com estàs". Anem saludant als nens i nenes d'un en un, i ells mateixos decideixen a qui li diem "hola". És una manera d'anar-nos coneixent i aprenent els nostres noms.
Divendres, però, ens vam trobar un fet que no ens havia passat encara. Al demanar a alguns nens i nenes com estaven, no van voler contestar, i és que clar, no sempre estem "molt bé"! I en vam estar parlant, alguns dies podem estar simplement "bé", d'altres "malament", d'altres dies "enfadats"... i sí, divendres estàvem uns quants "cansats", altres no estàvem bé perquè teníem mal de panxa, altres estàvem una mica tristos... Així que vam decidir posar una cançó, anar passejant per la rotllana i al parar la música buscar algun nen o alguna nena i fer-nos una bona abraçada per sentir-nos millor. Que bé que ens va anar!!!!
Clicant AQUÍ veurem alguna foto més. Està clar que ens agraden molt les abraçades i repetirem l'activitat molts cops!

Espais d'aprenentatge a P3 (2)

Les pomes continuem gaudint de les estones d'espais d'aprenentatge. A mesura que anem coneixent el material proposat anem evolucionant amb la seva manipulació. Al principi, per exemple, amb les pinces alguns les posàvem com volíem, ara ja intentem fer les sèries que se'ns proposen. Amb les lletres i els noms, comencem a identificar el nostre nom i dels altres, i juntament amb l'acompanyament de l'adult, ja no posem només lletres de manera aleatòria, sinó que també intentem composar els noms. També ens ha creat la necessitat d'anar jugant amb els noms de passar llista i comparar-los amb els que tenim a la taula. 
Aquesta setmana, a més, hem inclòs uns llibres on hi podem trobar imatges de fruits de la tardor i diferents objectes que utilitzem durant aquesta estació de l'any. Aquest material ens ajuda a anar agafant interès per l'escrit, a identificar lletres i conèixer paraules a nivell global.
AQUÍ podreu veure com treballem.

El conte de l'Emma

Com ja us vam explicar, cada setmana hi haurà un nen o una nena que ens explicarà a la resta un conte que porti a l'escola, que li agradi molt i que vulgui compartir amb nosaltres.
Aquesta setmana ha estat el torn de l'Emma, que ens ha explicat el conte de "La caputxeta vermella".
És un conte que molts de nosaltres ja coneixem, però tot i ser així, ens continua agradant molt. L'Emma l'ha explicat molt bé i hem estat molt atents i atentes.
AQUÍ podreu veure alguna foto.

Gràcies Emma per compartir-ho amb nosaltres!!

Observem les pomes

La classe de les pomes, durant tota la setmana, hem anat observant, parlant i experimentant amb pomes de diferents colors.
El primer dia vam trobar un cistell a la classe que pesava molt! "Potser una pedra!"
Vam estar tocant, per sobre del mocador, per veure si descobríem què podia ser. 
I tocant, tocant vam veure clar que eren pomes! Com n'hi havia de diferents colors les vam classificar. Vam veure que tenien un pal! És la tija i serveix perquè la poma s'agafi a la branca de l'arbre.
Després, les vam obrir per veure com eren per dins, i les vam tallar de dues maneres, de dalt a baix i una altra pel mig de costat. D'aquesta manera, també vam poder observar que dins de la poma hi ha 5 foradets on hi trobem les llavors, que si cauen al terra pot créixer un altre pomer!
 I també les vam estar tocant i olorant. Quina bona olor que fan!!
A plàstica, vam aprofitar que teníem moltes pomes per estampar-les amb pintura.
Clicant AQUÍ veureu alguns de nosaltres treballant.

I per acabar, hem après una cançó que parla d'una eruga que viu dins una poma on hi té 5 cambretes amb 5 llavors que es convertiran en un nou pomer.

dissabte, 27 d’octubre del 2018

Agaricus bisporus

No, no! No estem treballant l'Imperi Romà.....És el nom científic del xampinyó. Les nenes i nens de la classe de P5 han realitzat un taller molt interessant a l'hort de l'escola. Tots coneixem els bolets, però hem après que no són plantes! Neixen de fongs.
Hem pogut observar de ben a prop el rovelló, el camagroc, el xampinyó i el rossinyol.
Fan olor de bosc!
Hem acceptat el repte de fer créixer xampinyons: necessiten foscor i aigua cada dos dies.
Ens han preparat un tast de remenat de bolets deliciós. Hem convidat a la Dolors, la cuinera de l'escola. I per postres, plàtan amb crema de cacauet.
                                          
Moltes gràcies Bernat, Susana, Vanesa i Tomeu!
        Per veure les fotos podeu clicar AQUÍ