dimarts, 5 de febrer del 2019

La Melitta

El dia 11 de febrer és el dia internacional de la nena i la dona a la ciència. És per aquest motiu que tots els alumnes de l'escola treballaran i coneixeran alguna dona que hagi fet algun avenç en aquest àmbit.
Aquest dilluns, les Pomes hem conegut a l'Amalie Auguste Melitta Bentz. Com té un nom taaaaant llarg, nosaltres, en confiança, li diem Melitta i prou :)
A la Melitta li agradava molt el cafè, però quan en feia dins l'aigua quedava tot de granets del cafè molt i no estava gaire bo. Així que va pensar que ho havia de solucionar i, pensant, pensant, se li va ocórrer inventar un paper per filtrar el cafè. I va ser així que també va crear la cafetera melitta.

Per poder conèixer aquest invent, primer hem parlat del cafè i l'hem pogut olorar, quina bona olor que fa! Però hem explicat molt bé que els nens i les nenes no en poden prendre, i sabeu per què?

ADAM: "La meva germaneta menja espuma! i li agrada!".
IKER: "Mal de panxa!".
VEGA: "Ens posem malalts".
MARÇAL: "Passa que ens posem a còrrer per la casa, i també perquè bebem te".

I per què correm? doncs perquè el cafè ens posa nerviosos i nervioses i a més no ens deixaria dormir. Així que ens ha quedat molt clar, que fins que no siguem grans no en prendrem, encara que ens agradi l'olor que fa.
Després, hem fet cafè amb aigua calenta però no hi hem posat filtre, així que hem pogut observar que queda tot el cafè ple de granets.
Llavors ho hem tornat a provar amb un filtre de la Melitta. I ara sí! Ha sortit un cafè bo i tots els granets s'han quedat en el paper.
A la tarda, en petit grup, hem pogut fer cafè entre tots i totes.
El cafè no ens l'hem begut, l'hem guardat per fer plàstica! Hem pintat grans de cafè amb cafè!
Clicant AQUÍ veureu com descobrim, olorem, observem i fem cafè.
I AQUÍ ens veureu pintant.

I... això no s'acaba! La Melitta també va fer un altre gran invent que us explicarem al llarg de la setmana. A més, prepareu-vos famílies que us demanarem una mica d'ajuda! :P

1 comentari:

  1. Preciós! Ara entenc qui és la "Milita" de la que parla la Vera. Gràcies per aquest projectàs sobre i amb donea científiques!

    ResponElimina