dijous, 30 de maig del 2019

Mondrian i els colors primaris

Les Pomes hem anat observant diferents quadres del Piet Mondrian, i tenim molt clar quins són els colors que utiliza sempre! Hem explicat que el vermell, el groc i el blau són els colors primaris, els colors reis perquè a partir d'ells, quan es barregen, fan altres colors. I hem explicat el conte dels colors, on hem vist com es van barrejant i creen el verd, el taronja, el marró...
Un dia ja vam provar de fer barreges amb els colors primaris, però ho hem tornat a fer de diferents maneres per recordar quin color surt quan barregem el groc i el vermell, el blau i el groc, i el blau i el vermell.
Hem fet dues activitats diferents:
La primera ha estat amb aigua i paper pinoxo dels tres colors primaris. Hem posat el paper dins l'aigua i l'hem barrejat molt fins tenyir l'aigua de vermell, groc i blau. Després hem anat fent transvasaments per tal d'observar com apareix un altre color.
 
Clicant AQUÍ veure com ho hem fet!

La segona activitat que hem fet ha estat barrejar també els tres colors primaris però aquest cop bufant pintura amb una canyeta!
A algunes Pomes ens ha costa una mica bufar, altres hem demostrat tenir una bona bufera! Però a tots i totes ens han anat sortint alguns colors secundaris.
Clicant AQUÍ veureu com hem bufat!

I finalment hem fet un quadre com en Mondrian però només amb colors secundaris. Veureu que no pintem totes les Pomes a la vegada, i no és perquè no siguem capaces de fer-ho, sinó perquè d'aquesta manera podem dedicar el temps que cadascú necessita per expressar-se. Algunes Pomes pintem ràpid, altres ens entretenim més, unes som més meticuloses, altres ens cansem de seguida... I sabem que si no ens dona temps de fer-ho totes, ho farem en un altre moment, així que també hem après a saber-nos esperar i a no enfadar-nos si no ho hem pogut fer com ens passava al principi, i és que ens estem fent grans!
 AQUÍ ens teniu pintant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada