dimarts, 26 de novembre del 2019

LES LLEONES I ELS LLEONS

L'altre dia vam començar a veure QUÈ SABÍEM DELS LLEONS I LES LLEONES. Vam veure que sabem moltes coses.
Paral·lelament també ens vam anar preguntant més coses dels lleons i les lleones que no sabem o dubtem que siguin correctes, per aquest motiu entre tots i totes  anirem responent totes les preguntes.

LES PREGUNTES QUE ENS HEM FET ARA PER ARA SÓN:
  • COM ES RELACIONEN LES CRIES, ELS LLEONS I LES LLEONES ENTRE ELLES I ELLS I AMB ELS ALTRES ANIMALS?
  • COM CACEN ELS LLEONS I LES LLEONES?
  • QUÈ MENGEN I BEUEN ELS LLEONS I LES LLEONES QUAN SÓN PETITS-JOVES I ADULTS?
  • COM SÓN LES CRIES, ELS LLEONS I LES LLEONES?
  • ON VIUEN LES LLEONES I ELS LLEONS?
  • COM CORREN I PER QUÈ CORREN MOLT LES LLEONES I ELS LLEONS?
  • PER QUÈ MOUEN LA CUA?
  • QUINES DIFERÈNCIES HI HA ENTRE ELS LLEONS I LES LLEONES?


COMENÇEM A APRENDRE SOBRE LES LLEONES I ELS LLEONS

Ja fa uns dies que les nenes i els nens de la classe del Lleó de Barcelona ens ha interessat conèixer i aprendre molt més de l'animal que fa referència al nom de la classe. 
Per aquest motiu, hem iniciat el projecte de: ELS LLEONS I LES LLEONES. 

Hem començat   observant les semblances i les diferències del LLEÓ DE BARCELONA I DE LES LLEONES I ELS LLEONS.




Moltes felicitats Pau


Divendres vam celebrar l’aniversari del Pau. 




El Pau ens va portar un pastís molt bo. Després de menjar el pastís totes juntes i junts vam ballar moltíssim.
 VAM GAUDIR MOLT!!!!
 En aquest enllaç podeu trobar totes les fotografies de l’aniversari del Pau.



divendres, 22 de novembre del 2019

Celebrem l'aniversari del Blai

Ahir a la tarda el Blai ens va convidar a berenar unes galetes amb trossets de xocolata, bonissimes!!
No en va quedar ni una!
Després de berenar, el Blai va triar la música que més li agrada per ballar i vam fer una bona estona de "discoteca".
Per molts anys Blai!
Per veure les fotos, cliqueu AQUÍ

dijous, 21 de novembre del 2019

Màscares de Bou


Resultat d'imatges de bestiari barcelona bou

Aquests dies hem estat coneixent una mica més el Bou de Barcelona.
Hem obsrevat que en algunes ocasions porta una corona i d'aquí va sorgir la idea de fer una màscara.
Amb molta concentració, les nenes i nens van usar el punxó i  la van decorar.
Voleu veure els bous en el moment creatiu? Cliqueu AQUÍ
Ah! I no podia faltar la foto dels nens i nenes de la classe!!

dimecres, 20 de novembre del 2019

Pesem i mesurem a la Tarasca i a la Cucafera

Aquest dimarts a la tarda, en petit grup, hem observat, mesurat i pesat a les nostres tortugues.
Primer hem agafat una balança gran i ens hem pesat nosaltres. El número que marca la balança són Kilograms. Hem explicat que les tortugues són petites i que pesen menys d'un kilo, i per entendre-ho les hem posat sobre la balança. Els números no s'han mogut gens ni mica!

Llavors hem agafat una balança de cuina que serveix per pesar coses petites. I aquest cop sí, hem pogut pesar a les tortugues!
 
La Tarasca pesa 12, però 12 què? doncs hem explicat que quan no arriba a un kilo es diu grams. Així que la Tarasca pesa 12 grams i la Cucafera 17 grams, i és que és una miqueta més gran.

Mesurar les nostres tortugues ha estat una mica més complicat ja que es movien molt i ens ha costat una mica veure bé quants centímetres fa la closca de cada una. La única que s'ha deixat mesurar ha estat la Cucafera i hem vist que la closca mesura 4 centímetres. La Tarasca ja estava una mica nerviosa, i ens ha semblat que mesurava 3 centímetres i mig, però al final l'hem deixat descansar perquè no parava quieta.
A mesura que passin els dies les anirem pesant i mesurant i així podrem anar veient com creixen!
Clicant AQUÍ veureu alguna foto més.

dilluns, 18 de novembre del 2019

Tenim dues tortugues!!!

Les Tarasques hem tingut una gran sorpresa avui! Després de dinar ens hem trobat una safata plena d'aigua... i per a què deu ser??
Hem pensat diferents opcions: per beure, per rentar-nos, per posar-hi peixos, per una tortuga de mar, per jugar amb coses de la banyera, per un tauró petit, per posar-hi cargols... Quantes opcions!
Però no, finalment hem vist per a què ha servit... per poder veure millor a dues tortugues d'aigua petites! I sabeu què? es quedaran a la classe amb nosaltres i així les podrem observar millor i cuidar-les!
Una d'elles és de l'espècie "falsa mapa". Com hem vist que tenia "crestes" el Jan ha proposat que li podríem dir "Tarasca" ja que la Tarasca de Barcelona també té crestes! I de seguida hem estat tots i totes d'acord.
I l'altra, és de l'espècie "jeroglífica". Ens ha costat una mica més posar-li nom... però l'Ausiàs ha tingut una bona idea! Dies enrera vam veure que hi havia llocs on les Tarasques es deien Cucafera, així que ens ha proposat dir-li "Cucafera", i un altre cop ens ha semblat molt bé a tots i totes!
Així que ja ho sabeu, si parlem de la "Tarasca" i de la "Cucafera", parlem de les nostres tortugues! I durant el curs les observarem, mirarem com són, com van creixent, les compararem, els hi donarem de menjar, les cuidarem... i ens ajudaran a conèixer més coses sobre les tortugues.
Veureu més fotos AQUÍ.

diumenge, 17 de novembre del 2019

Per molts anys Eren!

L'Eren ja ha fet 3 anys!!!
Ens ha convidat a berenar unes magdalenetes delicioses...tant i tant bones que no n´ha quedat ni una.
Ha triat la música que més li agrada per fer una estona de ball i després tots els bous han sortit una estoneta a jugar al pati. 
Un petó molt gran Eren!!
Voleu veure les fotos? Cliqueu AQUÍ

Com és la tortuga?

A P4 hem vist que la Tarasca té closca de tortuga, i és per això que començarem a investigar, observar, estudiar... coses sobre aquest animal.
Ja hem conegut a la Leo, la tortuga que ens va portar a la classe la Nanda. És una tortuga de terra mooolt gran!!!! A partir d'aquí hem començat a parlar de com són les tortugues.
Clicant sobre la següent imatge podreu llegir la conversa.
Després d'haver-ne parlat, en grups cooperatius hem hagut de dibuixar les parts de la tortuga . A partir del dibuix de la closca hem hagut de decidir "on dibuixem el cap i a on dibuixem la cua", "qui dibuixa cada part del cos", "com ho fem"... i ens hem ajudat els uns als altres per no deixar-nos res!
Quan hem acabat, hem explicat als altres grups què hem dibuixat i com ho hem fet, i, sobretot, si hem treballat tot el grup junt i ens hem ajudat. Mireu quines tortugues més xules hem fet!
 AQUÍ veureu com treballem!

dijous, 14 de novembre del 2019

Hem començat els ambients del curs 2019-20

Cada dimecres a la tarda, els alumnes d'Educació Infantil descobreixen noves possibilitats creatives als materials dels ambients.
LLUM: Espai que ofereix als infants l'oportunitat de jugar a través de la llum i el color.
JOC SIMBÒLIC: Les nenes i nens imiten accions de la vida quotidina del món dels adults i desenvolupen la capacitat de representació.
EXPERIMENTACIÓ: Els infants s'inicien en el món científic a partir de diverses propostes que els permeten experimentar, manipular, classificar...
CONSTRUCCIÓ i MINI MONS: Les propostes d'aquest ambient afavoreixen la cooperació, la creació... amb jocs i peces de diferents mides i característiques.
Si voleu veure un recull fotogràfic de les sessions del mes d'octubre, cliqueu AQUÍ

Conte 5è: Els músics de Bremen

Què poden fer junts un ase vell, un gos vell, un gat vell i un gall vell???
Un grup de música!!
 Aquests quatre animalons marxen a viure junts perquè els amos ja no els estimen, però enlloc d'estar tristos decideixen convertir-se en músics. Viuen un munt d'aventures...fins i tot aconsegueixen espantar uns lladres!
La Lidan i l'Eliezer, acompanyats del Gerard, ens han explicat el conte dels músics de Bremen i després ens han fet unes preguntes molt difícils per comprobar que havíem escoltat amb atenció.
Si voleu veure les nenes i nens d'Infantil amb ulls de mussol i orelles d'elefant cliqueu AQUÍ
Moltes gràcies Lidan, Eliezer i Gerard!

diumenge, 10 de novembre del 2019

Els Lleons de Barcelona anem de colònies!

El dimecres els Lleons de Barcelona vam anar 3 dies de colònies a Mas Banyeres.


Aquests dies de convivències hem gaudit molt. Els nens i nenes de la classe dels Lleons de Barcelona han ajudat al Tronqui a trobar les fulles que havia perdut i que necessitava per no tenir fred. Per recuperar les fulles del Tronqui les nenes i els nens han fet moltes activitats diferents, com  ara: la granja, un bosc vertical, una excursió pel bosc, l'últim dia de les colònies van ser exploradores i exploradors del bosc.




En aquest enllaç podreu trobar les fotografies de tots aquests dies.




Les Tarasques hem anat de colònies!

Les Tarasques hem estat 3 dies a la casa de colònies Mas Banyeres.
Hem fet un munt d'activitats. Hem pogut tocar diferents animals de la granja, hem conegut al Tronqui que ens ha demanat que l'ajudèssim a buscar les fulles màgiques que ha perdut, hem pogut veure titelles, hem fet circuits al bosc del cel... i fins i tot hem fet un sopar de gala amb aigua de colors!
Tot i que en alguns moments les Tarasques estavem cansades, ens ho hem passat súper bé!!
Clicant AQUÍ veureu un munt de fotos!

FEM SILUETES EN GRUP

Al llarg d'unes quantes sessions de mig grup ens hem ajuntat per grups cooperatius i hem dibuixat un "personatge" per grup.

Per poder construir el nostre "personatge" ens hem hagut de posar d'acord en molts moments i decidir com ho volíem fer.



No ha estat una tasca fàcil. Un cop finalitzada l'activitat hem parlat de com havia anat i si havíem tingut algun problema. Algun grup ha comentat:
- Que hi havia nenes i nens que anaven una mica a la seva i quan acabaven de dibuixar els altres membres del grup no els hi agradava el que havien fet. Amb aquest fet hem pogut reflexionar que quan treballem amb grup és molt important comunicar-nos i parlar amb tots els seus membres.
- També hem  comentat que a vegades quan treballem amb grup hem de cedir i deixar que les idees dels altres es duguin a terme.

En aquest àlbum podeu trobar diferents fotografies d'aquestes sessions.

divendres, 8 de novembre del 2019

Excursió a Mas Banyeres


Resultat d'imatges de can banyeres

Dijous, la classe del bous vam anar d'excursió a Mas Banyeres.
És la casa on els alumnes de l'escola han fet l'estada de colònies.
Nosaltres vam anar-hi a passar el dia i conèixer els animals de la granja.
Vam començar fent un bon esmorzar per tenir molta energia....la granja és molt gran!
Per fer de grangeres i grangers de veritat, els monitors ens va deixar uns barrets molt xulos i apa! a treballar!
Primer de tot calia preparar els menjar dels animals.


Vam veure cavalls, daines, ovelles, cabres, galls....i ens vam fer amics de la "Clemen" i el "Pericu".
 
Quan es va fer l'hora de dinar vam tornar a la casa on ens esperava el picnic. Amb les piles carregades de nou, les nenes i nens de P3 van jugar una bona estona fins l'hora de marxar.
Un cop a l'autocar, els bous es van anar adormint fins que vam arribar a Barcelona.
Quin dia més divertit!!!!
Voleu veure les fotos? Cliqueu AQUÍ

dilluns, 4 de novembre del 2019

El conte de la Samara

Aquesta setmana la Samara ens ha portat un llibre molt bonic d'animals. El llibre estava ple d'animals  de  POP_ART i ens ha agradat molt. 
Totes i tots estàvem expectants amb quin animal vindria després. 

Moltes felicitats Rita!!

Dijous al matí vam celebrar l'aniversari de la Rita, JA TÉ 5 ANYS!
Per celebrar el seu aniversari ens va portar uns croissants de xocolata molt bons, després de menjar els croissants vam esmorzar i vam ballar molt.
Les fotografies de l'aniversari les podeu veure aquí.

diumenge, 3 de novembre del 2019

Per molts anys Lola!

La Lola ja ha fet 3 anys! Dijous ho vam celebrar al matí esmorzant uns croissanets de xocolata molt i molt bons.
Després cada bou va menjar l'esmorzar que havia portat de casa i vam ballar una estoneta. 
Un petó ben fort Lola!
Per veure les fotos de la festa cliqueu AQUÍ 

dissabte, 2 de novembre del 2019

La Leo

Avui la Nanda ens ha portat una sorpresa a la classe... dins una bossa?? què podrà ser??
"Un cargol? un cuc? una joguina?..."
Com és molt difícil endevinar-ho donem una pista i fem pensar als nens i a les nenes en la Tarasca, com és? a que s'assembla?
"Té cara de persona! serà una persona? Té cua d'escorpí! serà un escorpí? Té closca de tortuga!! serà una tortuga???" Mireu, mireu!
Que gran! i és de veritat!!!!
La Nanda ens ha explicat que la Leo menja enciam i tomàquet, i que ara està a punt d'hibernar. I què vol dir això? doncs que la Leo s'amagarà durant tot l'hivern per evitar passar fred i tornarà a despertar-se quan arribi la primavera.
Després de mirar-la una estona, també l'hem pogut tocar.
I davant nostre no ha volgut menjar, massa soroll! Però després hem pogut veure en grups petits com la Leo menja enciam, mireu com estira el coll, la Tarasca també l'estira igual!
Fins i tot hem vist que té una llengua petita!
Quan la Nanda i la Leo han marxat de la classe hem estat parlant sobre les tortugues i hem explicat el què sabem sobre aquestes, però també ens han sorgit moltes preguntes que haurem d'anar investigant i resolent.

AQUÍ veureu més fotos.

Castanyada

Aquest dijous a la tarda els nens i les nenes d'infantil hem anat a la sala multiusos a veure la castanyera! I quina sorpresa, a falta d'una, han vingut a veure'ns dues castanyeres!!!!
Hem ballat amb elles la cançó de la castanyera i ens han repartit castanyes!
AQUÍ podreu veure més fotos.

Moltes gràcies Castanyeres i fins l'any que ve!