dissabte, 18 de gener del 2020

Una closca de tortuga!

Les Tarasques hem pogut tocar una closca de tortuga marina Babaua de veritat!
Fa molts anys la gent pescava i menjava tortugues. Els pescadors que entraven mar endins a pescar diferents peixos també trobaven dins les reixes tortugues. Així com menjaven la resta de la pesca, també es menjaven les tortugues, la carn, fent sopa...
Aquesta closca en concret la va pescar el besavi de la Lu, fa uns 60 anys. El tio Júlio era pescador i en aquella época que hi havia poc menjar, així que aprofitaven per alimentar-se amb tot el que pescaven.
Actualment pescar tortugues està prohibit ja que són animals en perill d'extinció! Hi ha diferents motius pels quals cada cop hi ha menys tortugues i n'hem vist alguns. 
Per una banda hi ha perills naturals: 
I per una altra, hi ha perills per culpa de l'acció de l'home:
I què podem fer nosaltres per ajudar a les tortugues? Doncs hem vist que davant les edificacions a les costes no hi podem fer gaires coses, però sí podem no comprar mai ni carn de tortuga ni ous.
El que sí que hem vist és que podem ajudar a reduir la contimanació, sobretot reduïnt el plàstic! Tampoc podem llençar la brossa a qualsevol lloc, si llencem papers i plàstics al terra van a parar a les clavagueres i al final al mar! Pobres tortugues! veuen bosses i troços de plàstic i es pensen que són meduses i s'ho mengen!
Les Tarasques enirem al CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins) per veure algunes tortugues i que ens expliquin algunes coses més!

Clicant AQUÍ podreu veure més fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada