dimarts, 17 de març de 2020

Les flors I

Des de fa 2 setmanes estem treballant les flors i molts nens i nenes de la classe han començat a portar informació sobre elle.

La Berta ja fa uns dies ens va portar un Rosal, amb el qual hem pogut veure i parlar del cicle de la vida de les flors. Amb el pas de la setmana hem vist com les flors s'anaven pansint de mica en mica i per tant morint.
El Kai també ens va portar unes flors molt petites que tenien un nom molt llarg: semprevives. Vam aprofitar-les per mirar el cicle de la vida.
Al cap d'uns dies ens va portar uns quadres de Monet molt florits!
La Noa ens va ensenyar i explicar quina planta era la dent de lleó i com era la seva flor i llavor. Ens va explicar quin és el seu procés evolutiu i que la podem trobar a molts llocs! Està molt extesa!
A més a més, ens va comentar que hi ha molts artístes que s'inspiren amb flors per pintar. Gràcies al Kai i a la Noa hem pogut veure que hi ha artístes que pinten diferents tipus de flors.
La Daniela va dibuixar una planta carnívora, la qual ens ha ajudat a parlar sobre que hi ha tota mena de plantes, incloent aquestes de tan rares que es mengen els insectes!
La Carly fa una dies ens va portar un Jesamí que feia una olor espectacular. Gràcies això vam continuar parlant i afegir un altre tipus de flor a la nostra classificació, les aromàtiques. Se'ns va ocorrer utilitzar-les per fer algun experiment més endavant.
Per d'altra banda, la Rita ens va portar una flor de casa seva molt delicada, amb la qual vam poder observar una mica de pol·len. Gràcies a aquesta flor vam parlar de la importància de tractar-les bé i no trepitjar-les i/o arrencar-les. Vam comentar que quan arranquem les flors de la planta és com si ens arranquessin un cabell a nosaltres. Quin mal!
El Pau ens va portar dues flors molt petites de color blanc que va trobar al carrer on s'hi veien molt bé els estams.
L'Alba ens va ensenyar les parts d'una flor i també diferents tipus de flors: la margarida, el gira-sol, el lliri i la rosa .
La Freia ens va portar un ram de flors plegades a Vilafranca. Vam identificar-hi i veure la dent de lleó.
Per acabar la setmana el Nil ens va presentar un mural on va dibuixar i escriure les parts de la flor i tots els elements de la natura que necessita una flor per créixer: llum solar, aigua de la pluja i la terra. 
La Dalia ens va portar un Gerani de color vermell. Vam veure que les seves fulles tenien una textura molt suau i amb pèls. Vam aprofitar per parlar i veure que hi ha unes papallones que es mengen el gerani per dins i els poden arribar a matar. Esperem que aquestes papallones no arribin al nostre gerani o haurem de trobar un remei!

En aquest enllaç podeu veure més fotografies d'aquests dies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada